Een recherchespecialist wapens en narcotica

11-05-2009 14:30

Als ik kijk waar ik prive naar kijk en waar ik op het werk naar kijk, dan kan ik daar best een ideaal beeld uit halen. Als ik thuis nog op internet kijk, of op mijn werk dan begin ik meteen met de kranten sites (nu.nl/ telegraaf/ad). Ik kijk altijd eerst even de kranten koppen door, over wat er gaande is in de wereld danwel het land. Hierna kijk ik meestal naar het korpsnieuws, gewoon om te weten wat er speelt, aangezien we daar ook vragen van collega’s over kunnen krijgen als het mijn vakgebied raakt. Dus een hoofdpagina met nieuwsfeiten en wetenswaardigheden heeft mijn voorkeur.

De verwijzingen naar de verschillende bureau’s en telefoonnummers kan wat mij betreft beter. Je kan in de telefoongids prima collega’s zelf vinden maar een telefoonnummer van een afdeling is soms niet te doen. Ik vind het dus wel belangrijk dat dit er op staat. Zaken zoals het prikbord en de hpsv afdelingen, zou ik ook graag houden.

Ik vind het geheel zoals het nu draait onhandig en onoverzichtelijk. Er zijn diverse formulieren verstopt op de site die je bijvoorbeeld voor een functieverandering of verhuizing nodig hebt, en sommige staan weer in Word. Ondanks dat ik redelijk met computers ben vind ik het al lastig om ze te vinden..Ik moet het dan ook regelmatig aan collega’s uitleggen, die er helemaal niet uitkomen. Hou formulieren onder een bureausite waar ze voor bedoeld zijn. Functieveranderingen onder HRM, verhuizingen intern bij huisvesting enz enz.

De info loopt gewoon langs elkaar heen. Er moet een plek zijn waar geverifieerde werkinstructie en protocollen te vinden zijn. Er zijn al diverse stappen ondernomen om dat aan te passen, maar niemand komt er dan uit, en staat het probleem er nog steeds op. We lijken nu onder te gaan aan de (te) grote hoeveelheid informatie.

De zoekfunctie voldoet in mijn ogen ook niet..hij komt regelmatig met hele vreemde voorstellen op duidelijke zoek vragen. Kortom, ik zou graag een sanering van info zien en daarnaast een grote layout verandering die het ook voor de digibeten duidelijker maakt en een kwaliteitsverbetering. Misschien is het beheren van eigen (sub) sites onder de hoofdpagina ook toegankelijker te maken, om die meer up to date te houden.

Doorzoek de website