Een medewerker kwaliteit en innovatie

17-07-2009 10:28

 

Als ik ’s ochtends mijn computer opstart dan check ik als eerste even mijn mail en intranet. Omdat ik een persoonlijk profiel heb aangemaakt met de onderwerpen waar ik mee bezig ben of die ik interessant vind, zie ik direct de nieuwtjes op die gebieden. Gisterenavond heb ik thuis nog zitten werken (en heb ik dus ingelogd vanuit huis) aan een document dat ik nu direct via intranet kan openen. Ik kan het vinden in de online projectomgeving, waar ook allerlei andere documenten staan die met het project te maken hebben. Ik zie daar ook gelijk dat er een nieuw bericht is binnengekomen van de projectleider. Gisteren had ik een externe vergadering en ik heb de presentatie direct even op mijn usb-stick gezet. Die stop ik nu in mijn computer en ik zet de presentatie direct even in de projectomgeving op intranet, zo kan iedereen die met het project te maken heeft de presentatie lezen.

 

Daarnaast zoek ik nog relevante informatie over het onderwerp. Ik toets het onderwerp in onze geavanceerde zoekmachine en krijg daar relevante interne en externe hits (ook van het internet). Voor de zekerheid check ik ook nog even onze interne politie-wikipedia, waar het onderwerp ongetwijfeld is behandeld en beschreven door onze collega’s en die van andere korpsen. Omdat ik weet dat er richtlijnen en procedures voor zijn, check ik ook deze site waarop alle richtlijnen en procedures actueel zijn beschreven. Tenslotte kijk ik nog even in de aparte site van het betreffende proces om te zien of het onderwerp recent in de Platforms, SPG’s of proceseigenarenoverleg is besproken; hier staan alle notulen online (overigens zou het in dat geval ook in de zoekhits teruggekomen moeten zijn).

 

Ik moet een collega hebben die ik eigenlijk nog niet goed ken. Ik kijk even op het smoelenboek op intranet en zie daar, naast alle contactgegevens, ook de foto van de persoon (“oh, was het die dame die ik al eerder gezien had?”). Daarnaast lees ik in het smoelenboek haar profiel: aan welke projecten ze nog meer werkt, welke achtergrond/specialisatie ze heeft, en eventueel in welke (belangrijke) overlegvormen ze zit.

 

Tenslotte moet ik nog allerlei rotklusjes doen. Voor mijn declaratie ga ik naar de uitgebreide HRM-site, waar alle formulieren zijn opgenomen en ik kan online de declaratie invullen en deze (via mijn BC) naar de betreffende afdeling versturen. Gelukkig hoef ik niets meer uit te printen en te laten ondertekenen. Ik krijg een nette bevestigings-email. Daarna moet ik nog een vergaderzaal met lunch reserveren en bezoekers aanmelden, daarvoor bezoek ik de uitgebreide Interne Dienstverleningssite met alle benodigde online-formulieren.

Doorzoek de website